България - Спа хотели - Боровец

medium_47.jpg medium_52.jpg medium_184.jpg medium_830.jpg medium_804.jpg medium_831.jpg Borovets_skirun.jpg medium_34.jpg hotel_2_1_bg.jpg BFDW5499.jpg BFDW5514.jpg BFDW5522.jpg BFDW5543.jpg BFDW5534.jpg BFDW5648.jpg BFDW5685.jpg

Резервация

Задай въпрос


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 8055647;
+359 886 333 570

sofia.agency@balkantourist.bgХотели / Oферти

Боровец - най-доброто място за ски в България!

 

Разположен на 1300 м надморска височина върху северните склонове на Рила планина, в самото подножие на връх Мусала, Боровец е най-големият планински курорт в България. Той е лесно достъпен от цялата страна и е само на 70 км от София и на 120 км от Пловдив.
Тук е мястото, където ще намерите идеалните условия за пълноцветна ваканция през лятото.
За  любителите на природата Боровец предлага планински и еко маршрути, барбекю сред природата, колоездене, конна езда, риболов, организиране на пикник и др.
След активния ден можете да се отпуснете с масаж в спа центъра или да поплувате в басейна на хотел Рила. На Ваше разположение за срещи с приятели са лоби барът и барът на басейна.

Ски информация

  • Надморска височина на курорта: 1300 м
  • Най-висока ски точка: 2560 м
  • Маркирани ски писти: 58 км
  • Най-дълга писта: 12 км
  • Посоки на склоновете: С, СЗ, З
  • Писти за ски бягане: 35 км
  • Съоръжения за биалон

Боровец е най-старият зимен курорт в България, чиято история датира от 1896 г.  Днес Боровец е най-големият български ски център по дължина и капацитет на ски пистите и съоръженията. Разположен е по северните склонове на Мусаленския хребет в източната част на Рила планина. Сгушен във вековните борови гори на над 1300м надморска височина, Боровец е идеалното място за зимни спортове и почивки.
Климатът в курорта е умерен, зимата е мека и с много снеговалежи. Средната температура през януари - най-студения месец, е около 4,8° C. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.
Курортът предлага отлични условия за зимни спортове: алпийски ски, сноуборд, ски бягане.
Пистите в Боровец предлагат отлични условия за каране на сноуборд. Освен това по високите части на Рила планина - ски център Маркуджик, в разгара на сезона снежната покривка достига 2 м, което създава изключителни възможности за екстремно каране. 

В ски курорта Боровец има 3 ски зони:
Ски център Ситняково - от 1337 м до 1780 м надморска височина.
Ски център Ястребец - от 1340 м до 2369 м надморска височина.
Ски център Маркуджик - от 2144 м до 2550 м надморска височина.

Курортър предлага отлични условия за зимни спортове: алпийски ски, биатлон, ски бягане и сноуборд. Маркираните писти за алпийски ски са с обща дължина от 58 км.
Трасетата за ски бягане са с максимална дължина 35 км , проектирани съгласно изискванията на Международната ски федерация, с минимална ширина 6 метра.
Ски скок - в ски център Централен Боровец се намира шанцата за ски скокове, висока 70 метра.
Трасета за ски бягане
Абсолютната тишина на планинския простор, ослепителната белота на неутъпкания сняг, безоблачното небе, уханието на боровете - всичко това ще ви даде един вълшебен ден на ски в Боровец. Курортът предлага на ски бегачите писти за дълго бягане в местностите "Широка поляна" и "Варника" с дължини на трасетата, съответно 3.5 км и 10 км.

Oферти

Име/Дестинация Категория Цена
Спа комплекс Боровец Хилс
Боровец
звезди
 
Еуфория Клуб Хотел и Спа
Боровец
звезди
 
Клуб Хотел Янакиев
Боровец
звезди
 
Хотел Айсберг
Боровец
звезди
 
Хотел Ястребец Уелнес и Спа
Боровец
звезди