България - Планински хотели - Девин

1.jpg 000224596.jpg normal_mURI_temp_25b2458f.jpg 000224597.jpg 000224598.jpg 000224600.jpg 000376977.jpg devin11small.jpg devin13small.jpg

Резервация

Задай въпрос


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 8055647;
+359 886 333 570

sofia.agency@balkantourist.bgХотели / Oферти

Град Девин е разположен в центъра на Средните Родопи. Намира се на 220 км. от гр.София, на 45 км. от гр.Смолян и на 35 км. от планинския туристически курорт "Пампорово".

С вълшебство на климат и минерални води

Обграден от скалисти зелени възвишения град Девин е запазен от студените и бурни северозападни и западни ветрове. Регионът се откроява с благоприятни климатични условия - мека зима, прохладно лято и продължителен брой слънчеви дни. Въздухът е свеж и приятно прохладен, влажността е нормална.

Град Девин и регионът са известни от дълбока древност с лековитите си води и голямото разнообразие на минерални извори, чийто води са подходящи за лечение и профилактика на различни видове заболявания.

С уникална природа и зелена тишина

В западната част на живописния Родопски масив се намира Девинска планина. Тя се издига между дълдоките склонове на долините на реките Девинска и Буйновска, които я ограждат на югоизток. На юг и запад граничи с Боринска река.

Град Девин е разположен в малка котловина на двата бряга на Девинска река, приток на река Въча. На юг от града се издигат най-високите склонове на река Чернатица.

Горската растителност е един от най-значителните природни ресурси в района. Тя пречиства и освежава въздуха. Четири растения са съименници на Родопите, които се срещат само тук и никъде другаде на нашата планета.

Животинският свят е изключително разнообразен. Девинска планина е населена с диви кози, тук е естественото им място. Реките изобилстват с риба, предимно балканска пъстърва.

Релефът на Девинската планина включва феноменални образувания, уникални пещери - "Дяволското гърло" и "Ягодинската пещера",  ждрелата Триградско, Буйновско и Ягодинско. Величествените върхове в тези краища очароват погледите на посетителите с колоритните си местности и с великолепната си панорама. Където и да погледнеш все планини и върхове, които понякога плуват в прозрачна бяла мъгла.

С уют и гостоприемство

Богатото историческо минало по тези земи е създало едно неповторимо културно наследство в областта на музиката, танците, народнита обичаи и бит.

Сама по себе си родопската народна песен има неповторимо звучене, заедно със съпровода и на гайда тя се превръща в спектакъл и радва душата на слушателя. Песните се предават от поколение на поколение, а песенното творчество е толкова голямо, че е трудно да се обхване в няколко реда.

Местните хора с умение, завещано от дедите си, изработват типичните изделия за този край. Голям интерес представляват известните родопски одеала, китеници, губери, халища, чанове, терлици, чорапи и дърворезба.

Богатата душа на родопчанина, неговата воля за живот, любовта, с която отглежда добитъка и обработва земята, лекотата, с която запява и повежда хората са неща, които пленяват сърцето за цял живот.

 

 

Oферти

Име/Дестинация Категория Цена
Спа Хотел Девин
Девин
Специални оферти Пролет...Лято...
звезди
 
Спа Хотел Орфей
Девин
звезди