България - Спа хотели - Девин

1.jpg 000224596.jpg normal_mURI_temp_25b2458f.jpg 000224597.jpg 000224598.jpg 000224600.jpg 000376977.jpg devin11small.jpg devin13small.jpg

Резервация

Задай въпрос


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 987 51 92;
+359 886 333 570

Офис Велико Търново
+359 62 631 545


sofia.agency@balkantourist.bgIncoming Dept. Contact details:
tel. +359 2 805 5643/46
e-mail: incoming@balkantourist.bg

Хотели / Oферти

Град Девин е разположен в центъра на Средните Родопи. Намира се на 220 км. от гр.София, на 45 км. от гр.Смолян и на 35 км. от планинския туристически курорт "Пампорово".

С вълшебство на климат и минерални води

Обграден от скалисти зелени възвишения град Девин е запазен от студените и бурни северозападни и западни ветрове. Регионът се откроява с благоприятни климатични условия - мека зима, прохладно лято и продължителен брой слънчеви дни. Въздухът е свеж и приятно прохладен, влажността е нормална.

Град Девин и регионът са известни от дълбока древност с лековитите си води и голямото разнообразие на минерални извори, чийто води са подходящи за лечение и профилактика на различни видове заболявания.

С уникална природа и зелена тишина

В западната част на живописния Родопски масив се намира Девинска планина. Тя се издига между дълдоките склонове на долините на реките Девинска и Буйновска, които я ограждат на югоизток. На юг и запад граничи с Боринска река.

Град Девин е разположен в малка котловина на двата бряга на Девинска река, приток на река Въча. На юг от града се издигат най-високите склонове на река Чернатица.

Горската растителност е един от най-значителните природни ресурси в района. Тя пречиства и освежава въздуха. Четири растения са съименници на Родопите, които се срещат само тук и никъде другаде на нашата планета.

Животинският свят е изключително разнообразен. Девинска планина е населена с диви кози, тук е естественото им място. Реките изобилстват с риба, предимно балканска пъстърва.

Релефът на Девинската планина включва феноменални образувания, уникални пещери - "Дяволското гърло" и "Ягодинската пещера",  ждрелата Триградско, Буйновско и Ягодинско. Величествените върхове в тези краища очароват погледите на посетителите с колоритните си местности и с великолепната си панорама. Където и да погледнеш все планини и върхове, които понякога плуват в прозрачна бяла мъгла.

С уют и гостоприемство

Богатото историческо минало по тези земи е създало едно неповторимо културно наследство в областта на музиката, танците, народнита обичаи и бит.

Сама по себе си родопската народна песен има неповторимо звучене, заедно със съпровода и на гайда тя се превръща в спектакъл и радва душата на слушателя. Песните се предават от поколение на поколение, а песенното творчество е толкова голямо, че е трудно да се обхване в няколко реда.

Местните хора с умение, завещано от дедите си, изработват типичните изделия за този край. Голям интерес представляват известните родопски одеала, китеници, губери, халища, чанове, терлици, чорапи и дърворезба.

Богатата душа на родопчанина, неговата воля за живот, любовта, с която отглежда добитъка и обработва земята, лекотата, с която запява и повежда хората са неща, които пленяват сърцето за цял живот.

 

 

Oферти

Име/Дестинация Категория Цена
Спа Хотел Девин
топ
Девин
Специални оферти...Зима...Коледа...Нова Година...
звезди
 
Спа Хотел Исмена
Девин
звезди
 
Спа Хотел Орфей
Девин
звезди
 
Спа Хотел Персенк
Девин
звезди
 
Хотел Елит
Девин
звезди