България - Поморие

110_F_697.jpg 1642_Pomorie.jpg pomorie_night.jpg pomoriisko_soleno_ezero.jpg pomorie.jpg pomorie_beach.jpg MonasterStGeorge1.jpg 000991917.jpg

Резервация

Задай въпрос


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 8055647;
+359 886 333 570

sofia.agency@balkantourist.bgХотели / Oферти

Град Поморие е може би един от най-древните градове на територията на България. Намира се между Бургас и Несебър, на тесен скалист полуостров, вдаден 3,5 км в Черно море, на 20 км от Бургас и на 18 км от Слънчев бряг.

Създаден е под името Анхиало през VІ-V в пр.н.е. като гръцка колония на Созопол, но преобладаващата част от населението му е била от тракийски произход. Според една от версиите, името Анхиало в превод от древногръцки означава място, близо до солено езеро.

Брегът край плажовете на Поморие е подходящ за къпане, а пясъкът е фин и черен. Близо до Поморие са защитените местности Блатно кокиче, Корията, както и поморийското езеро, откъдето се извлича сол.

Неподкупният чар на калдъръмените улички, романтиката на крайбрежните булеварди и кокетните къщи, просторната плажна ивица и съвременните калолечебни процедури отдавна са превърнали Поморие в желано място за почивка и лечение. На многобройните си гости градът предлага и пълноценни условия за отдих, спорт и развлечения. В културния му календар през лятото най-значими са проявите, включени в "Националната седмица на морето", фестивалът "Море от вино" и станалите вече традиционни "Яворови дни".

Непременно трябва да се посети и единственият по рода си Музей на солта в града, а също и Общинският исторически музей, който е съхранил богата колекция от артефакти от 2500-годишната история на Поморие.

Oферти

Име/Дестинация Категория Цена
Гранд Хотел Поморие - Балнео, Спа и Уелнес
топ
Поморие
Лукс на първа линия...
звезди
 
Интерхотел Поморие
Поморие
звезди
 
Сънсет Ризорт
Поморие
звезди
 
Хотел Свети Георги
Поморие
звезди
 
Хотел Феста Виа Понтика
Поморие
звезди
 
Хотел Феста Поморие Ризорт
Поморие
звезди