България - Спа хотели - Поморие

110_F_697.jpg 1642_Pomorie.jpg pomorie_night.jpg pomoriisko_soleno_ezero.jpg pomorie.jpg pomorie_beach.jpg MonasterStGeorge1.jpg 000991917.jpg

Резервация

Задай въпрос


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 8055647;
+359 886 333 570

sofia.agency@balkantourist.bgХотели / Oферти

Град Поморие е може би един от най-древните градове на територията на България. Намира се между Бургас и Несебър, на тесен скалист полуостров, вдаден 3,5 км в Черно море, на 20 км от Бургас и на 18 км от Слънчев бряг.

Създаден е под името Анхиало през VІ-V в пр.н.е. като гръцка колония на Созопол, но преобладаващата част от населението му е била от тракийски произход. Според една от версиите, името Анхиало в превод от древногръцки означава място, близо до солено езеро.

Брегът край плажовете на Поморие е подходящ за къпане, а пясъкът е фин и черен. Близо до Поморие са защитените местности Блатно кокиче, Корията, както и поморийското езеро, откъдето се извлича сол.

Неподкупният чар на калдъръмените улички, романтиката на крайбрежните булеварди и кокетните къщи, просторната плажна ивица и съвременните калолечебни процедури отдавна са превърнали Поморие в желано място за почивка и лечение. На многобройните си гости градът предлага и пълноценни условия за отдих, спорт и развлечения. В културния му календар през лятото най-значими са проявите, включени в "Националната седмица на морето", фестивалът "Море от вино" и станалите вече традиционни "Яворови дни".

Непременно трябва да се посети и единственият по рода си Музей на солта в града, а също и Общинският исторически музей, който е съхранил богата колекция от артефакти от 2500-годишната история на Поморие.

Oферти

Име/Дестинация Категория Цена
Гранд Хотел Поморие - Балнео, Спа и Уелнес
топ
Поморие
Лукс на първа линия...
звезди
 
Интерхотел Поморие
Поморие
звезди