България - Градски хотели - Троян

239.jpg trmuzei1.jpg 6.JPG 5.JPG 3.JPG 4.JPG 2339.jpg Picture%20042.jpg huts1.jpg 1.JPG Picture%20589.jpg 236.jpg Troyan1.jpg troyan.jpg

Резервация

Задай въпрос


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 8055647;
+359 886 333 570

sofia.agency@balkantourist.bgХотели / Oферти

Град Троян е един от най-живописните и красиви градове с изключително богато историческо и културно наследство. Намира се в Северна България, на 160 км от гр. София, 300 км от гр. Варна и 140 км от гр. Пловдив. Разположен е на двата бряга на река Бели Осъм.
Селището възниква към началото на 15 век след падането на България под турско робство. Името на града идва от древния римски път Вия Траяна, който пресича Стара планина и свързва Мизия с Тракия и Бяло море. 
Празник на Троян е 14 октомври  -  денят на Св. Петка-Параскева, небесната покровителка на града. Традиция е в град Троян да се празнува Св. Спиридон - покровител на занаятчиите, празненствата се провеждат под егидата на Музея на народните художествени занаяти и приложни изкуства и Панаира на занаятите в Троян. На този ден празнуват занаятчиите от цялата страна.
На 10 км югоизточно от гр.Троян в северните поли на Троянския балкан се намира най-големият старопланински манастир в България - Троянският манастир Успение Богородично. От създаването си през 17 век, той се е превръща в един от най-ценните християнски и културни паметници за българите.
Само на 20 км. от град Троян е Беклемето. Тук се намира и най-добрата писта за биатлон и ски-бягане, която е с дължина 2,3,5,7 и 10 км.  Беклемето разполага с три влека и три писти за любителите на зимните спортове.
Резервата Козя стена е разположен в планината Козя стена и е истински ботанически рай. В него се опазват повече 40 вида редки и защитени растителни видове. Един от най-забележителните представители е бялата звезда на планината - старопланинският еделвайс. Резерватът влиза в границите на Национален парк Централен Балкан.

Oферти

Име/Дестинация Категория Цена
Хотел Троян Плаза
топ
Троян
Пълен релакс, за 6-ти Септември в Троян...
звезди