България - Паничище

panichishte-1.jpg panichishte.jpg 3_1.jpg 3_8.jpg

Резервация

Задай въпрос


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 8055647;
+359 886 333 570

sofia.agency@balkantourist.bgХотели / Oферти

Курортът Паничище е разположен сред красиви и стари иглолистни гори, на 1350 м надморска височина на границата на Национален парк Рила, близо до град Сапарева баня. Паничище е не само ски курорт, но също и спортен и развлекателен център. Паничище е изходен пункт за хижите Пионерска, Ловна, Скакавица, Вада, Рилски езера, 7-те езера и др.  В района се намира и най-ниското ледниково езеро в Рила - Сухото.

Паничище разполага със следните писти:

  • "Бекяра" - алпийски ски, дължина 470 м, оборудвана със ски влек, с капацитет 280 човека на час.
  • "Аждена" - ски писта дълга 400 м, оборудвана с влек, с капацитет 250 души на час, включително детски ски - плац съоръжен с "бейби" - ски влек.
  • Детска писта 200 м пред х. Пионерска.
  • Писта за дълго бягане / крос-кънтри / с дължина 5 000 м. Тази писта ще бъде оборудвана с мишени за тренировки по биатлон.

•  До Хижа Пионерска: Ски писта с дължина 400 м, със ски влек 350 човека /час. Включва също и писта за спускане със шейни с дължина 1130 м.

 

  • До Хижа Седемте езера: писта с дължина 300 м, със ски влек 250 човека / час
  • До Хижа Рилски езера: 950-метрова ски писта оборудвана със ски влек с капацитет 700 души на час.


* Предоставят се ски екипировка под наем и можете да ползвате услугитена ски-учители.
* Очаква се да заработи двуместен седалков лифт от хижа „Пионерска" до хижа „Рилски езера" с обща дължина 2200 м и капацитет 960 души на час.

В центъра на курортното селище е създаден Посетителски център "Паничище" към национален парк "Рила". Направен е по образец на най-известните центрове на резервати от целия свят. Това е първия по рода си център в България. Тъй като Паничище е в сърцето на Рила, няма съмнение, че посетителският център е на точното място. Много от туристическите пътеки в Рила започват или минават през Паничище. Такива са маршрутите към Седемте рилски езера, резервата Скакавица и Скакавишкия водопад, Мальовица, Боровец и най-духовния и културен паметник в България, Рилският манастир.