Португалия >

Португалия - Лисабон

442_00_b.jpg BIG_costa%20de%20caparica_143291009762665.jpg BIG_katedrala_1267456643133.jpg lisabon-3.jpg MAP-PORTUGAL1.JPG

Резервация

Задай въпрос

Оферти


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 8055647;
+359 886 333 570

sofia.agency@balkantourist.bgОписание

ВЕЛИКДЕН в  ЛИСАБОН

 

25 април - 2 май  2019

Гарантирани места, хотел 4* , обслужване на български език!

Пакетна цена - 719 евро на турист

Цена с ранно записване  до 31.01.2019 - 699 евро на турист

 

25 април четвъртък

Отпътуване за Лисабон с полет FB 563 в 20.50. Кацане на летище Лисабон в 23.00. Посрещане от представител на туроператора и групов трансфер до хотел от VIP Executive Entrecampos 4*. Настаняване. Нощувка.

 

26 април петък Закуска.

10.00.ч - Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Либердаде, Площада на Реставраторите,площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио. Продължаване към историческата част Белем с Имперския площад. Тук се намира впечатляващия манастир Жеронимуш и известната кула Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите/отвън/. Връщане към централната градска част за пешеходна разходка по време на която ще видите: Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и квартал Алфама, най-старият квартал на града.15.00.ч-свободно време.Нощувка.

 

27 април събота Закуска. Свободен ден.Нощувка.

Екскурзия по желание:

8.00.ч - 18.00.ч -целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра и имението Quinta de Regaleira  - нос Кабо де Рока -Ещорил -  Кашкаиш. Цена при минимум 18 туристи - 45 евро на турист, деца до 12 г - 22 евро на турист. Входът за Quinta de Regaleira  не е включен в цената на екскурзията. Цена на билет: 6 евро /за туристи 18-64 г/.

Старинният град Синтра през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале.Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Разглеждане на тайнственото имение Кинта де Регалейра. Негов собственик през 19 век става милионерът Антониу Монтейру, който построява едно причудливо „мануелино" с извити стълби и тайни входове, с невероятни „райски" градини. В уникалните градини могат да се видят балкони, панорамни тераси, беседки, водопади, скулптури и малки езерца. Следва разходка в Синтра, където хармонията на архитектурата се среща с колорита на местните занаяти.Свободно време за покупка на сувенири и дегустация на местните сладкиши. Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Кратка спирка в Кашкаиш, малко рибарско селище, което се е превърнало в любим курорт на известни личност от цял свят, разходка по живописната крайбрежна алея. Кратка фотопауза пред Казиното и градините на Ещорил.18.00.-връщане в Лисабон.

 

28 април неделя Закуска. Свободен ден.Нощувка.

Екскурзия по желание:

8.30.ч - целодневна екскурзия Фатима - Баталя - Обидуш - Назаре - с местен екскурзовод на български език. Цена  при минимум 18 туристи -49 евро на турист, деца до 12 г. - 25 евро на турист.

Продължителност на екскурзията: 8.30. - 18.30.

Екскурзията започва с посещение на святото място Фатима - третото по значимост място за поклонение в християнския свят след Божи гроб и Ватикана. Тук през 1917 г. Богородица се явява на 3 местни деца, посещение на Базиликата. Кратка спирка при манастира Санта Мария де Виктория в Баталя - паметник на ЮНЕСКО. Продължаване към Назаре, живописно рибарско селце с чудесна панорама към Атлантическия океан. Свободно време. Следва разходка в очарователния Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, заобиколено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на централния площад, старинната църква Санта Мария. Не пропускайте местния вишнев ликьор жинжиня, поднасян в изящни шоколадови чашки. Свободно време за дегустация и покупка на сувенири. Връщане в Лисабон.

 

29 април  понеделник Закуска.Свободен ден.Нощувка.

Екскурзия по желание:

8.00.ч - целодневна екскурзия в Порто - вторият по големина град  на Португалия с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи - 65 евро на турист, деца до 12 г.- 33 евро на турист.Продължителност на екскурзията: 8.00. - 20.00.ч

Пристигане в Порто около 12.00.ч. Следва панорамна обиколка по време, на която ще видите: гарата Сао Бенту, площада с Кметството Алиадус, най-високата кула на града - камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралата Се, църквата Св.Франциск с позлатения олтар, Паласио де Болса - Търговската Палата на Порто с неповторимо красив интериор, където се посрещат официални лица от цял свят, крайбрежния булевард Рибейра, река Доуро с уникалните 6 моста над реката, квартала на срещуположния бряг Вила Нова де Гая, където са разположени винарните и се прави световноизвестното вино порто. По желание: круиз по р. Доуру „6 тте моста" - заплаща се на място /15 евро на турист/.16.30.- отпътуване за Лисабон, връщане в Лисабон около 20.00.ч

 

30 април вторник Закуска.Свободен ден.Нощувка.

Екскурзия по желание:

10.00.ч -14.00.ч - полудневна екскурзия в Мафра. Цена при минимум 18 туристи - 25 евро на турист.

Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон, в който се намира един от най-големите и екстравагантни кралски резиденции в Европа. Строителството на комплекса, включващ: резиденция, базилика и манастир започва през 18 век от крал Жуао Пети. Комплексът има 1 200 стаи, 150 стълбища и изумителна библиотека с дължина 90 м и 40 000 тома редки книги.В манастира могат да се разгледат килиите, лечебницата и аптеката.

Внушителната резиденция е символ на абсолютната монархия на Португалия  и е включена в класацията за едно от седемте чудеса на Португалия.

Входът се заплаща на място. Цена - 6 евро, за деца под 12 г. - безплатно

Свободно време за разходка в уютните улички около Двореца, където могат да се опитат местните сладкиши, създадени по рецепти на монахините от многобройните манастири в региона.

 

1 май сряда Закуска.Свободен ден.Нощувка.

По желание в този ден  може да се посети Парка на Нациите и Океанариума на Лисабон.

Паркът на Нациите или Експо е модерният квартал на Лисабон, построен специално за Световното изложение през 1998 г. Известен е със своята интересна архитектура, модерен парк с  водни каскади, и най-дългия мост в Европа - Васко де Гама - 17 м. Гара Oriente   е с най- модерната визия в Лисабон. Тук е Океанариума на Лисабон с 8000 обитатели от 4 океана и Шопинг центъра Васко де Гама със  170 магазина, 30 ресторанта и чудесни панорамни тераси към река Тежу.

 

 

2 май четвъртък Освобождаване на стаите до 12.00. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж.Свободен ден. 20.00.ч -трансфер до летище.Излитане на София в 00.00.ч. Кацане на летище София в 6.00. ч.на 3 май.

Екскурзия по желание:

9.00.-14.00.ч полудневна екскурзия в Азейтау /Сетубал/ с посещение на ателие за керамични плочки и местна винарска изба.Цена - 29 евро при минимум 18 записани туристи.

9.00.ч - отпътуване за градчето градчето Азейтау в района на планината Арабида.

10.00.ч - разглеждане на ателие за производство на местните керамични плочки - ажулежу. Ателието възниква по идея на големият колекционер Антонио Франко, който иска да създаде истинско място, в което да се съхрани целия оригинален процес на моделиране, подготовка и рисуване на автентични португалски керамични плочки. Процесът е  изцяло ръчен, както е било в древността. Над 1 милион плочки са изработени в ателието и са продадени по целия свят, за да красят с прекрасни пана сгради от всички континенти, както домовете на известни личности и артисти.

11.30.ч- продължаване към една от най - известните винарни в Протугалия - Quinta de Bacalhoa. "Зад големите вина стоят големи истории", казват в Португалия. Quinta de Bacalhoa е част от тези истории. Винарната отваря врати и за да се видят колекциите на Жо Берардо в 3 тематични салона: „Африка", „Прекрасния свят" с мебели и предмети и „португалско ажулейжу" с редки експонати от 16 до 20 век., изложени в екстравагантна форма на фона на грегорианска музика в избата, в която зреят самите вина. Колекцията от художествени предмети няма аналог, тъй като показва образци на възраст над 500 години и онагледява  португалското културно наследство, събирайки в едно „Вино, природа и изкуство". След кратка дегустциа на базисните вина, ще може да се купят и вина за спомен.

13.00.ч- отпътуване за Лисабон, фотопауза на Статуята на Христос с височина от 110 м, подобна на тази в Рио де Жанейро. Ще може с асансьор да се качим  на панорамната площадка, от която се открива възхитителна гледка към Лисабон от другата страна на реката.

 

 

Пакетна цена в хотел VIP Executive Entrecampos 4*

25 април - 2 май

На човек  в двойна стая

Трети възрастен на допълнително легло

Дете до 10 г. на доп. легло

Единична стая

С ранно записване до 31.01.2019

699 евро

585 евро

480 евро

989 евро

Стандартна цена

719 евро

599 евро

499 евро

999 евро

 

Пакетната цена включва: самолетен билет на а/к България Еър София - Лисабон - София летищни такси и включен голям багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг, 7 нощувки със закуски в хотел VIP Еxecutive Entrecampos 4*, групов трансфер летище - хотел - летище с представител на български език, панорамна екскурзия в Лисабон с местен екскурзовод на български език, представител на туроператора по време на пътуването, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Цената не включва: градска такса от 2 евро на турист на нощувка - заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела, екскурзии по желание, които се заявяват при записване от България.

 

Внимание:екскурзиите по желание са свързани с предварителни  резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за орг. пътуване.

Пътуването се осъществява при минимум  25 записани туристи, срок за уведомление 18 април 2018.

Необходими документи и условия за записване:

  • Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.
  • Депозит 350 евро  при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми

Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи, срок за уведомление - 18 април 2018.

 

Свържете се с нас, за да получите оферта и да проверите специалните ни предложения: sofia.agency@balkantourist.bg