Португалия >

Португалия - Мадейра– Лято 2017

Madeira2.jpg madeira1.jpg madeira4.jpg madeira5.jpg

Резервация

Задай въпрос

Оферти


Резервации по телефона:

Офис София
+359 2 987 51 92;
+359 886 333 570

Офис Велико Търново
+359 62 631 545


sofia.agency@balkantourist.bgIncoming Dept. Contact details:
tel. +359 2 805 5643/46
e-mail: incoming@balkantourist.bg

Описание

САМОЛЕТНА ПОЧИВКА от 01.07 до 27.08.2017

9 дни / 8 нощувки

Цени от:  675

 

Остров Мадейра - райско кътче, където ще пожелаете да останете завинаги..

Естествената му красота, субтропичния климат, прочутото вино с едноименната марка „Мадейра", уникалната флора и фауна ще Ви пленят!
Той е идеалното място за тези, които обичат спокойствието и тишината, и по-специално любителите на природата. Островът предлага също така и достатъчно атракции и забавления, за да задоволи и най-капризния посетител. От историческите паметници,
площади и улички на столицата Фуншал, през приказни паркове, живописни села, невероятни пейзажи, впечатляващи вулканични пещери, пресечени брегови линии, красива палитра от цветове и спиращи дъха гледки... и не на последно място горите по северните склонове на Мадейра, които са включени в списъка като част от световното наследство на ЮНЕСКО. Музеят на Мадейра е посветен на много и разнообразни теми и аспекти на историята на острова, а от информационния център всеки жаден за приключения турист ще получи информация за всички възможности за приключения и атракции, като например скокове с бънджи, стени за катерене, голф игрища /спортът на богатите може да се практикува целогодишно на Мадейра/.

 

Програма:

1-ви ден:  София-Мадрид-Фуншал

Излитане от летище София, Терминал 2 в 06:35 ч. с полет на АК „България Ер". Каца на летище Мадрид, Испания в 09:10 ч.  Излитане от летище Мадрид в 16:25 ч. с полет на АК „Нострум Ер". Каца на летище Фуншал, Мадейра в 18:00ч. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.


2-ри ден: Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия - Сантана/целодневна екскурзия - цена на човек: 70 евро / 137лева (при мин. 2-ма)

Отпътуване за Камача, известен с местното си производство на плетени кошници и в непосредствена близост до Pico do Arieiro, вторият по височина връх на острова, (1, 818м.), от където можете да се насладите на страхотна планинска гледка. Спускане към Ribeiro Frio и посещение на развъдник за пъстърва. Отпътуване по посока Faial. Кратка почивка за обяд (включен в цената). Продължаваме към Сантана, известен със своите къщи със сламени покриви. Обратно към Фуншал, спирка в Портела (на 670м.), където се разделят северната част на острова и остров Порто Санто. Преминаване през Мачико, първата столица на Мадейра, където първите откриватели на острова акостират на острова през 1420г.

Нощувка.

 

3-ти ден: Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия - Порто Мониз/ целодневна екскурзия - цена на човек: 70 евро / 137лева (при мин. 2-ма)

Отпътуване за западната част на острова и посещение на типичното рибарско градче Cabo Girao, разположен на второто по височина пристанище в Европа и живописното селце Ribeira Brava. Продължаваме пътуването си към Ponta do Sol y Calheta, по крайбрежието на север до Порто Мониз. Кратка почивка за обяд (включена в цената). По пътя обратно преминаваме през гора с редки растителни видове до Laurisilva. Кратка спирка в Encumeada, където можем да се насладим на страхотни гледки на двете страни на острова

Нощувка.

4-ти ден: Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия - Джип сафари/ полудневна екскурзия - цена на човек: 60 евро / 117лева (при мин. 2-ма)

Напускаме Фуншал и се отправяме в посока Estreito de Camara de Lobos, където преди да се отправим по маршрута, правим спирка по пешеходната пътека la Levada Del Norte, по която се открива страхотна гледка над Фуншал. Продължителност около 1ч. 30 мин., по времето на които имате възможност да се насладите на чудесните гледки, които се откриват и гористите райони, покрай които се преминава. По пътя обратно преминаваме през долината Serra d'Agua, която е във терасовиден стил. Преди да се върнем в хотела, отделяме малко време на това да се насладим на чаша Понча, традиционна напитка за Мадейра.

Нощувка.

5-ти ден: Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или възможност за допълнителна екскурзия.

Традиционна вечеря - цена на човек: 60 евро / 117лева (при мин. 2-ма)

Усетете атмосферата на типична вечеря в Мадейра и се насладете на богатата кухня и традиции на острова. Менюто се състои от типичните за острова: печено месо, царевица, сладки картофи и салата, както и специалитети от различните области. По време на вечерята, ще можете и да чуете местни изпълнители на традиционният фолклор на острова.

Нощувка.

6-ти ден: Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или възможност за допълнителна екскурзия.

Нощувка.

7-ми ден: Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или възможност за допълнителна разходка. Нощувка.

8-ми ден: Мадрид

Закуска. Напускане на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летище Фуншал.  Полет до Мадрид с АК „Нострум Ер" в 18:30 ч. Каца на летище Мадрид в 21:50 ч. Трансфер до хотел Ibis Aeropuerto Barajas 3* или подобен. Нощувка.

9-ти ден: Мадрид-София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Мадрид за полет с Ryanair в 20:05ч. Каца на летище София, Терминал 1 в 00:30ч.

 

Пакетните цени по програмата включват:

 • Самолетен билет Мадрид - Фуншал - Мадрид с полет на АК Ер Нострум Ер с включени летищни такси;
 • 7 нощувки на база нощувка и закуска в избрания хотел;
 • Трансфери летищеФуншал - хотел Мадейра - летище Фуншал;
 • 1 нощувка със закуска в хотел в близост до летище Мадрид - базов хотел 3* Ibis Aeropuerto Barajas или подобен.
 • Трансфер летище Мадрид - хотел 3* - летище Мадрид с шатъл бус;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро със ЗД „Евроинс";

 

Цените не включват:

 • Самолетен билет по отсечката София - Мадрид - София;
 • Входни такси за музеи и забележителности, неупоменати в програмата;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от лично естество;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

 

Забележки:

 • Туроператорът може да предложи билет за отсечката София - Мадрид - Софияс АК България Ери Ryan Air. Цената е ~280 EUR с включени такси. Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията!
 • Базов хотел в Мадрид -Ibis Aeropuerto Barajas. По желание на клиента, ТА може да предложи алтернативни варианти.
 • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно. Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат предоставени седмица преди отпътуване. Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България до 30 дни преди отпътуване!
 • Екскурзиите се провеждат на английски език и испански. Няма минимум брой туристи за осъществяване на екскурзията.
 • Възможна е промяна в часовете на полета, както и въвеждане на такса гориво при промяна цената на горивата!

Начин на плащане:

50 % депозит при резервация, доплащане 30 дни преди отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки при неиздаден самолетен билет от ТО за отсечката София - Мадрид - София:

До 25 дни преди датата на отпътуване - без неустойка

От 24 дни до деня на отпътуване - 100%


Срокове за анулации и неустойки при издаден самолетен билет от ТО за отсечката София - Мадрид - София:

 • При издаден самолетен билет за отсечката София - Мадрид - София, стойността на билета НЕ се възстановява
 • До 30 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • От 24 дни до деня на отпътуване - 100%

 

Допълнителни екскурзии:

 • Сантана/ целодневна екскурзия - цена на човек: 70 евро / 137лева (при мин. 2-ма)

 

 • Порто Мониз/ целодневна екскурзия - цена на човек: 70 евро / 137лева (при мин. 2-ма)

 

 • Джип сафари/ полудневна екскурзия - цена на човек: 60 евро / 117лева (при мин. 2-ма)
 • Традиционна вечеря - цена на човек: 60 евро / 117лева (при мин. 2-ма)

 

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване. За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Вид използван транспорт: 

 • Самолет
 • Автобус

 

„Отмяна от пътуване": ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Свържете се с нас, за да получите оферта и да проверите специалните ни предложения: sofia.agency@balkantourist.bg