НОВО! Почивка в АЛБАНИЯ, курорт ШЕНГИН на АДРИАТИЧЕСКО море!

Продължителност: 8 дни / 7 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Код на програма: E-182

Маршрут: София - Гюешево - Скопие - Кукъс - Шенгин - Призрен - София

Дати на отпътуване: 11.07.2020, 29.08.2020, 05.09.2020, 12.09.2020, 19.09.2020, 26.09.2020, 03.10.2020

Цена от: 460 лв.Дата Цена Запитване
11.07.2020 от 695 лв. запитване
29.08.2020 от 579 лв. запитване
05.09.2020 от 535 лв. запитване
12.09.2020 от 510 лв. запитване
19.09.2020 от 510 лв. запитване
26.09.2020 от 510 лв. запитване
03.10.2020 от 510 лв. запитване
Програма
НОВО! Почивка в АЛБАНИЯ, курорт ШЕНГИН на АДРИАТИЧЕСКО море!
 
 • Автобусна програма с маршрут: София - Гюешево - Скопие - Кукъс - Шенгин - Призрен - София
 • 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери/ собствен плаж с безплатни шезлонги

ПРОМОЦИОНАЛНИ цени за РАННИ записвания до 30 МАРТ:
 • ОТСТЪПКА - 50 лева от редовните цени в таблиците САМО за ДАТИ в период от: 30 МАЙ - 20 ЮНИ вкл. и 12 СЕПТЕМВРИ -10 ОКТОМВРИ
 • ОТСТЪПКА - 30 лева от редовните цени за всички останали предложени дати!


Елате в сърцето на Албания – древният АРБАНОН в земята на ГЕГИТЕ и вижте:
 • В Шенгин – безкраен плаж със ситен пясък, рамкиран от красива синя лагуна, планината на феите и пясъчната дюна – резерват „Rana e Hedhun”
 • В Албанските Алпи – езеро Коман и река Шала (албанският Тайланд)
 • В ЛЕЖА и КРУЯ – историята на великия Георги Скендербег в столица и последен дом
 • В Тирана - новооткритите Бункарт, Къщата на листата и свети мощи на Св. Йван Владимир
 • В Дуръс – от античност до град Драч и най-старата изба за коняк „Скендербег” и отбрани вина
 • В Шкодра – крепост и древност на езерото Шкодра, свързана и със Св. Иван Владимир
 • В Призрен, Косово – някога българска земя, днес земята на българите - горани


Програма
1 ден (събота): София – КПП Гюешево – Скопие – Призрен – Кукъс – Шенгин – 503 км.Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута ни до Адриатическо море в Албания и курорта Шенгин. Половината от маршрута, който изминаваме е по магистрален път, включително най-новата магистрала, свързваща столицата на Северна Македония – Скопие с Косово и Адриатическо море в Албания. На територията на Албания местните наричат магистралата с името „Пътят на Нацията”.
В исторически план албанското име на магистралата устройва и нас българите, тъй като до Адриатика пътят ни преминава през територии, които са били част от българската държава, а в Косово и Албания край градовете Призрен и Кукъс и днес живеят българите – горани.
По пътя почивки на подходящи места. Пристигане в курорта Шенгин в късен след обяд и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден (неделя): курорт Шенгин - пясъчната дюна – резерват „Rana e Hedhun” – 6 км.Закуска. Свободен ден, за да опознаете курорт Шенгин в превод „Св.Йоан” – прекрасно място в подножието на „Планината на феите” с три километра плажна ивица с тъмен ситен пясък в рамката на красива синя лагуна. На север начало на лагуната е чудото-резерват Rana e Hedhun – рядък средиземноморски пейзаж, в който сякаш великан е изхвърлил огромно количество пясък, образувайки пясъчни дюни спускащи се по цялото било на Планината на феите, притихващи в синята вода на Адриатика! В другия край синята лагуна завършва с защитената зона на Природен парк „Куне Вайн Приказка” - красиво и необезпокоявано място, където най-после се влива река Дрин, красив финал на дългия й път от изворите при Охридското езеро.
След обяд по желание (включена в пакетната цена) разходка с автобуса до планината от пясък чудото-резерват Rana e Hedhun. Вечеря. Нощувка.

3 ден (понеделник): Шенгин – Дуръс – Шенгин – 149 км.Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до Дуръс – българския град Драч и най-стар град в Албания.В днешния ден, чуйте историята за един древен град и неговите илирийски царе: Дура и Епидамн, за времена на владетели-колонизатори от остров Корфу и процъфтяваща римска провинция Дирахум, за времена, в които е известен и като град Драч от времето на цар Самуил през царуването на Симеон Велики до 1018 г. при цар Иван Владислав…
Разглеждането на забележителностите в Дуръс с местен екскурзовод започва от: Torra – венецианска кула, част от градската отбранителна стена от 15 век, ще продължим към най-големият на Западните Балкани амфитеатър (2 век от н.е.) и елегантният булевард „Епидамн” опасан с величествени палмови дървета от двете страни. Свободно време за разходка и чашка кафе и се отправяме към най-голямата дестилерия за коняк и вина в Албания. Дегустация на отбрани вина и коняк с хапки (включено в цената) и възможност да си закупите при желание от напитките. Завръщане в Шенгин и хотела след обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден (вторник): Шенгин – езеро Коман и река Шала (албанският Тайланд)– Шенгин – 150 км.Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: круиз по езеро Коман до река Шала в Албанските Алпи! Любителите на адреналина ще изкушим с пътешествие (75 км. = 2:21 часа път в посока) до недокоснатата природа на Албанските Алпи – езерото Коман, откъдето със специално наета лодка се отправяме към река Шала – албанският Тайланд!
Неописуеми с думи гледки ще радват окото, в прозрачните сини води на река Шала (твърдят, че водата измива греховете) ще можете да се изкъпете, да плажувате на шезлогите при къщата за гости край реката или да похапнете вкусно в ресторанта. Екскурзията (заявява се и се заплаща предварително в България) е целодневна и се завръщаме обратно в Шенгин и хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

5 ден (сряда): Шенгин – Шкодра – Шенгин – 90 км.Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до град Шкодра – древна илирийска столица и част от княжеството Дукля и Зета на княз Свети Иван Владимир – васал и зет на цар Самуил!В днешния ден ще останете очаровани от уникалното разположение на град Шкодра в подножието на Албанските Алпи, на брега на езерото Шкодра и в прегръдката на три реки: Кир, Дрин и Буна. На цялата тази красота ще се насладим от височината на крепостта Rozafa – 130 м. над м. равнище и ще се опитаме да си представим победоносната битка на цар Самуил, състояла се именно тук, където пленява княза на Дукля и бъдещ негов зет, неуспешно укрил се в съседното селище Коплик...
В Шкодра ще разпознаете един град на толерантност, в който съжителстват различни религии, ще се удивите на смесица от архитектурни стилове от Австро-Унгария, Италия и т.нар. „жилища на Хрушчов” от комунистическия период. Ще имате възможност за чашка кафе или вкусен обяд на брега на езерото Шкодра – най-голямото сладководно езеро в Южна Европа и в близост до Адриатическо море. След обяд завръщане в Шенгин и хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден (четвъртък): Шенгин – Тирана - Круя – Лежа – 150 км.Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до знаковите за Албания градове – Тирана, Круя и ЛежаВ днешния ден ще чуете историята за великият герой на Албания – Георги Кастриоти Скендербег, пред който дори турците се прекланят и го сравняват с Александър Велики, прибавяйки към рожденото му име прозвището – Скендербег. Ще се разходим в непристъпната му твърдина и столица – Круя, ще посетим и гробницата на Скендербег в град Лежа, находяща се в старата църква „Св. Никола” – героят е погребан като християнин!
Ще се разходим и в столицата на Албания – Тирана и освен описваните забележителности, за които сте прочели във всяка една програма или вече сте видели, ние ще привлечем вниманието ви и към новооткритите музеи, които ако желаете можете да посетите: „Къщата на листата” е най-новият и може би най-интригуващият музей на Албания, който отвори врати. Счита се за еквивалент на щаба на Щази в бивша Източна Германия. Листата имат двояко значение: неща, скрити в гората, но също така и оставянето на листа в книги и папки - досиетата на хората.
Всички сме чували за бункерите, с които била покрита цяла Албания, но от 2015 година насам туристите, както и неподозиращите за съществуването им местни, вече могат да видят що е то противоядрен бункер от епохата на Енвер Ходжа, посещавайки новооткритите музеи: Бунк Арт 1 и Бунк арт 2. Първият музей е с площ 3000 м2 и е разположен на цели пет етажа под земята, вторият музей е в самия център под сградите на министерствата с площ от 1000 м2 и цели 25 стаи…
Ще имаме достатъчно време, за да посетим и Православната Автокефална църква на Албания – „Възкресение”, която е четвъртия по големина православен храм в Европа. Църквата впечатлява с размерите си от 1660 м. обща площ с максимална височина 32,2 м. и камбанария с височина 46 м. Църквата е строена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул и пази светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски.
Разходката ни ще приключи със свободно време в крепостта на Тирана и устроеният нов базар на територията й, където ще можете да си закупите сувенири, да изпиете чашка кафе или да обядвате в приятна атмосфера.
Завръщане в Шенгин и хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

7 ден (петък): ШенгинЗакуска. Свободен ден в Шенгин. Вечеря. Нощувка.

8 ден (събота): Шенгин – Призрен – Скопие – СофияЗакуска. В 08:30 часа (местно време) отпътуване за България с попътна разходка в Р. Косово и град Призрен който, за дълги години е бил част от българската история. В Призрен през 11 век е създадена Призренската българска епископия към Охридската българска архиепископия и пак в Призрен през 1072 год. е провъзгласено възстановяването на Българската държава и все тук е провъзгласен за български цар Георги Войтех, приел името цар Петър III, като пряк наследник на цар Самуил и комитопулите. Днес на територията на Призренска Гора в 19 на брой селища живеят българите – горани.
Пристигане в София късно вечерта.

ПРОМОЦИОНАЛНИ цени за РАННИ записвания до 30 МАРТ:
 • ОТСТЪПКА - 50 лева от редовните цени в таблиците САМО за ДАТИ в период от: 30 МАЙ - 20 ЮНИ вкл. и 12 СЕПТЕМВРИ -10 ОКТОМВРИ
 • ОТСТЪПКА – 30 лева от редовните цени за всички останали предложени дати!

Пакетни РЕДОВНИ цени на човек в лева:
Моля, приспаднете от всяка цена в таблицата съответната отстъпка за периода, който желаете!
 
РЕДОВНИ ЦЕНИ за дати: На турист в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете 0-11.99 г. 2-ма възрастни Фамилна стая до 4 души
30.05 - 06.06.20 535 лв. 715 лв. 455 лв. 375 лв. 1925 лв.
06.06 - 13.06.20 535 лв. 715 лв. 455 лв. 375 лв. 1925 лв.
13.06 - 20.06.20 579 лв. 755 лв. 455 лв. 375 лв. 2016 лв.
20.06 - 27.06.20 579 лв. 755 лв. 455 лв. 375 лв. 2016лв.
27.06 - 04.07.20 625 лв.  
475 лв. 395 лв. 2080 лв.
04.07 - 11.07.20 625 лв.  
475 лв. 395 лв. 2080 лв.
11.07 - 18.07.20 695 лв.  
495 лв. 425 лв. 2290 лв.
29.08 - 05.09.20 579 лв.  
455 лв. 375 лв. 2016 лв.
05.09 - 12.09.20 535 лв.  
455 лв. 375 лв. 1925 лв.
12.09 - 19.09.20 510 лв. 649 лв. 455 лв. 330 лв. 1835 лв.
19.09 - 26.09.20 510 лв. 649 лв. 455 лв. 330 лв. 1835 лв.
26.09 - 03.10.20 510 лв. 649 лв. 455 лв. 330 лв. 1835 лв.
03.10 - 10.10.20 510 лв. 649 лв. 455 лв. 330 лв. 1835 лв.
 
 • За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 70 лева!
 • Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии,
само, ако има свободни места в автобуса!

Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт
 • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
 • Депозит за промоционални цени с отстъпка 50 лв. - 50 %
 • Депозит за промоционални цени с отстъпка 30 лв. - 30 %
 • Депозит при стандартни цени - 30%
 • Доплащане - 20 дни преди отпътуване

Полезна информация:
 • Валута: 1 лев = 70,42 Албански леки
 • Часово време: България 12:00 часа – Албания 11:00 часа

 
Хотели
ОПИСАНИЕ НА хотел „ПРЕЗИДЕНТ” 4* в курорта Шенгин на Адриатическо мореhttp://president-hotel.shengjin.hotels-al.com/en/#photo
 
 • Местоположение на хотел Президент 4* Шенгин: хотелът е разположен на първа линия на морето в близост до центъра на курорта и до живописното пристанище. Разстояние до столицата Тирана – 70 км., разстояние до град Шкодра и границата с Р. Черна Гора – 45 км, разстояние до град Лежа – 5 км. Разстояние до природния резерват пясъчната дюна Rana e Hedhun – 3 км.
 • На територията на хотел Президент 4* Шенгин: хотелът разполага с обширно фоайе, денонощна рецепция, асансьор, собствен ресторант и дневен бар. На територията на целия хотел, както и в стаите безплатна безжична интернет връзка. Собствен, безплатен за гостите на хотела паркинг.
 • Настаняване в хотел Президент 4* Шенгин: хотелът е с капацитет от 50 помещения за настаняване, разпределени в: двойни стаи, стаи с допълнително легло и фамилни стаи с възможност за настаняване до 4 туристи. Всяка стая е обзаведена с вкус и разполага с: балкон, удобни легла, нощни шкафчета, телефон, гардероб, работно бюро, плоско екранен телевизор със сателитни програми, хладилник, индивидуален климатик, баня и тоалетна с тоалетни принадлежности и сешоар.
 • Плаж на хотел Президент 4* Шенгин: плажната ивица на курорта Шенгин е широка и с дължина 3 км., покрита със ситен тъмен пясък, а морето на дълго разстояние е плитко. Хотелът разполага със собствен плаж и чадърите и шезлонгите са безплатни за гостите на хотела. Плажът на курорта е идеално място за сутрешни и вечерни дълги разходки, на места е със естествени борови горички.
Допълнителни екскурзии
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание
 • Екскурзия до Дуръс с включена дегустация на напитки в дестилерия от 1933 год. – 20 евро на турист, осъществява се при минимум 15 туристи
 • Круиз „Албанският Тайланд” в езерото Коман и до река Шала в Албанските Алпи – 40 евро (включва: трансфер до езеро Коман и специално наета лодка до река Шала); осъществява се при минимум 20 туристи и се заплаща от България
 • Екскурзия до град и езеро Шкодра – 15 евро, осъществява се при минимум 15 туристи
 • Екскурзия до Тирана, Круя и Лежа – 20 евро, осъществява се при минимум 15 туристи
 • Транспорт и транспортни разходи с лицензиран автобус за международни превози
 • 7 нощувки в хотел „Президент” 4* на първа линия на морето със собствен плаж
 • 7 закуски и 7 вечери на блок маса в ресторанта на хотела
 • Безплатни шезлонги и чадъри на плажа
 • Посещение на плажа – резерват пясъчна дюна Rana e Hedhun
 • Разходка в град Призрен, Р. Косово
 • Водач от агенцията по време на целия престой
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” или „Уника“при лимит 4000 евро за туристи до 69 год. - 8 лв; от 70 год. и над 70 год. - 19 лева
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от 1 турист – 70 лева
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание
 • Екскурзия до Дуръс с включена дегустация на напитки в дестилерия от 1933 год. – 20 евро на турист, осъществява се при минимум 15 туристи
 • Круиз „Албанският Тайланд” в езерото Коман и до река Шала в Албанските Алпи – 40 евро (включва: трансфер до езеро Коман и специално наета лодка до река Шала); осъществява се при минимум 20 туристи и се заплаща от България
 • Екскурзия до град и езеро Шкодра – 15 евро, осъществява се при минимум 15 туристи
 • Екскурзия до Тирана, Круя и Лежа – 20 евро, осъществява се при минимум 15 туристи
 •  

Полезно Инфо Пулия 2020 h.Argonauti Sea Life 4*

07 Ноември 2019 г.

Най-луксозното ни предложение с яхтено пристанище. Красиво разположен сред уникална градина от цветя и дървета, хотелът предлага на своите гости в...

Париж - един безкраен празник

09 Октомври 2019 г.

ПАРИЖ – ЕДИН „БЕЗКРАЕН ПРАЗНИК“! Посещението на Париж е истинско пиршество за сетивата и емоциите, така както е въздействал и ...

Абонамент за бюлетин